Вчені встановили, які продукти краще вживати на роботі

Вчені одного з американських інститутів встановили, які продукти найбільш доцільно вживати в робочий час. Забігаючи наперед, слід сказати, що дослідження стосувалися тільки офісних працівників.

В результаті практичних експериментів було точно встановлено, що якість їжі, раціон працівника і час споживання обіду, перекусів, прямолінійно позначається на його продуктивності. Так, було встановлено, що найбільш оптимально використовувати для перекусу свіжі овочі, фрукти і сухофрукти. Також непогано підходять волоські горіхи, арахіс, мигдаль.

Такий вибір обумовлений тим, що вищеперелічені продукти багаті на мінерали і вітаміни, а тому позитивно впливають на здоров’я людини, і, як наслідок, його працездатність. Харчуватися в робочий час напівфабрикатами, вуличною їжею не рекомендується, так як це може викликати важкість у шлунку, розлади ШКТ та інші негативні фактори. Само собою зрозуміло, що після такого обіду думки працівника буде спрямовані явно не в робоче русло.

За статистикою, 75% офісних працівників харчуються в робочий час не правильно. Це стосується не тільки перекусів, які найчастіше трапляються у вигляді фаст-фуду, але й повноцінних обідів. Як наслідок цього, суттєво зростає ризик розвитку ожиріння, проблем з ШКТ. Слід враховувати й те, що більшу частину робочого часу людина проводить в сидячому положенні. Особливо гостро ця проблема коштує в Америці, де споживання фаст-фуду найбільше.

Медики настійно рекомендують переглянути всім працівникам свій раціон і внести в нього свіжі овочі та фрукти, хоча б в якості перекусу. Це допоможе не тільки поліпшити своє самопочуття, але і попередити розвиток ожиріння, хвороб в області ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Залишити відповідь